play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Četiri slučaja trovanja gaziranim pićem u Hrvatskoj

Jučer su u Hrvatskoj zabilježena četiri slučaja trovanja pićem uslijed konzumiranja gaziranog pića Romequelle koji dolazi iz portfelja Coca-Cole.

Naime, nesretni mladić (19) iz Rijeke je uslijed konzumiranja gaziranog pića počeo rigati krv. Svjedoci ističu da je nesretni mladić odjednom počeo vikati i otišao u toalet i počeo rigati krv. Naime, spaljen mu je jednjak i hitno je prebačen u riječku bolnicu.

U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Medicinsko stanje je trenutačno stabilno te se nastavljaju dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u bolnicu i obrade na hitnoj, koja je prethodila hospitalizaciji, izvršena je prijava nadležnim istražnim organima – rekli su nam iz riječke bolnice.

Coca Cole su dodali kako se radi o izoliranom slučaju.- Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost te se nadamo brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima – priopćili su.

Hrvatski mediji su izvijestili kako su još tri osobe primljene u zagrebačku bolnicu zbog trovanja nakon konzumacije istoimenog gaziranog pića. Slučaj četvrte hospitalizirane osobe u Hrvatskoj potvrdio je sinoć za Dnevnik Nove TV Rajko Ostojić, specijalist gastroenterologije i hepatologije te predstojnik Zavoda za gastroenterologiju KBC-a Zagreb.

Internetom se brzo proširila vijest u kojem se tvrdi da je nakon ispiranja cijevi kemikalijama u punionici Coca-Cole u bočicama završila po život opasna kiselina, da je cijela jedna serija bezalkoholnih napitaka Coca-Cole, s bar kodom koji počinje brojevima 385, opasna i da ju je bolje izbjegavati, a podsjećalo se i na slučajeve dječaka u Krapini koji je prije nekoliko tjedana završio u bolnici nakon što je popio sok od jabuke te na muškarca iz Pule koji je teško ozlijedio jednjak čašom mineralne vode koju je u svibnju popio u riječkom restoranu.

0%