if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Odobreno gotovo pola milijuna KM subvencija za kupovinu električnih automobila

Vlada Federacije BiH danas je, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, donijela Odluku o izboru korisnika proračunskih sredstava u svrhu poticaja pri kupovini električnih automobila. 

Odlukom se korisnicima odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od 498.000 KM u vidu subvencije za kupovinu 89 novih automobila, isključivo na električni pogon, kao i hibridnih automobila koja posjeduju električni motor i motor sa unutarnjim sagorijevanjem, priopćeno je iz Federalne vlade.

Poticajna sredstva bit će isplaćena iz sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije utvrđenih u proračunu Federacije BiH za 2023. godinu, Tekući transferi pojedincima – Poticaji pri kupovini električnih automobila.  

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će sa korisnicima financijskog poticaja sklopiti ugovore o dodjeli poticaja, sa definiranim pravima i obvezama ugovornih strana, a korisnicima koji zaključe ugovor sa Federalnim ministarstvom sredstva će biti uplaćena na njihove račune. 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH, navodi se u priopćenju.

0%