play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Hrvatski ministar Piletić u Vitezu potpisao ugovore s 25 institucija u BiH vrijedne milijun eura

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović sastao se u utorak u Vitezu s ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Vladi Republike Hrvatske Marinom Piletićem.

Sastanak je organiziran povodom dodjele ugovora za provedbu projekta potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini vrijednih milijun eura, a koji su danas dodijeljeni predstavnicima 25 ustanova i jedinica lokalne samouprave s područja BiH.

“Vjerujem da i taj milijun eura koji su investirali u čitavo područje BiH u sljedećoj kalendarskoj godini bit će značajno povećan. Preznačajno je da Vlada RH snažno podržava našu kulturu, zdravstvo, obrazovanje, kompletnu infrastrukturu. Želimo nastaviti intenzivnu suradnju s Vladom RH koja pokazuje koliko joj je stalo do BiH i našeg europskog puta”, kazao je Čović.

Piletić se zahvalio na informacijama vezanim za učinke ulaganja Vlade RH u BiH.

“Danas smo prvi put podijelili iz resora Ministarstva ugovore vrijedne milijun eura za širenje mreže socijalnih usluga diljem BiH. Došao je trenutak da sve dobre prakse Ministarstva ponudimo kao model Hrvatima i svim ostalim narodima u BiH. Ovo je prvi ovakav tip financiranja projekata od strane Ministarstva i sretni smo što imamo priliku podijeliti 25 ugovora koji za cilj imaju povećati smještajne kapacitete na području BiH, ukloniti arhitektonske barijere za pristup osobama s invaliditetom, omogućiti širenje mreže usluga pomoći u kući, obroka i različitih drugih usluga koje i ustanove i jedinice lokalne samouprave pružaju u svojim sredinama, a imamo i projekata koji su vezani za širenje kapaciteta dječjih vrtića”, rekao je Piletić i najavio duplo veći iznos sredstava u proračunu za sljedeću godinu.

“Vlada RH je u procesu donošenja proračuna za sljedeću godinu. Ministarstvo rada osiguralo je duplo veći iznos i odmah nakon nove godine raspisat će novi javni poziv. Na ovaj poziv javilo se nešto više od 50 prijavitelja, a sredstva su dodijeljena sukladno tematskim cjelinama ovog poziva za njih 25. Ovo je još jedna snažna podrška Vlade RH, prvenstveno Hrvatima u BiH i euroatlantskom putu BiH”, dodao je ministar Piletić.

0%