if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Evo što meteorolozi predviđaju kada nam dolazi snijeg

Marko Čubrilo, poznati meteorolog iz Srbije, čije se prognoze cijene u regiji, pa i Bosni i Hercegovini, u najnovijoj prognozi najavio je dolazak novog snijega.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

U ponedjeljak i u utorak relativno toplo, dok se u utorak poslijepodne očekuje naoblačenje sa kišom, mjestimično uz zahlađenje. Sredinom nedjelje hladnije, na jugu regije uz padaline. Krajem nedjelje dalje zahlađenje uz moguće obilnije padaline, a uz pad temperature u višim oblastima moguć snijeg. Poslije 12. studenog osjetno hladnije.

U utorak prijepodne uglavnom suho, zatim se očekuje naoblačenje koje će uvjetovati pojavu kiše, a na jugu može biti i gmljavinskih pljuskova. Padaline neće biti ovako intenzivne i neće im prethoditi olujan južni vjetar.

U noći na srijedu i u srijedu tijekom većeg dijela dana nad središnjim, južnim i jugoistočnim predjelima oblačno i hladnije uz kišu, dok će na sjeveru i zapadu biti oblačno uz pojavu slabe kiše ponegdje. Počet će da puše slab do umjeren, sjeverozapadni vjetar donoseći zahlađenje tako da će se u srijedu maksimumi kretati od +8 do +16 stupnjeva Celzijusa.

U četvrtak poslije hladnog, mjestimično i maglovitog jutra tijekom dana malo do umjereno oblačno i uglavnom suho uz slab vjetar, dok će dnevni maksimum biti sličan onom u srijedu. Petak donosi kraće otopljenje ali se poslijepodne očekuje novo, jače, pogoršanje koje će nas vjerojatno pratiti i za sljedeći vikend.

Oko ovog datuma se simulira dalje, jače, zahlađenje te bi se za naredni vikend maksimumi mogli kretati od +4 do +9 stupnjeva Celzijusa, što je ispod prosjeka za taj dio studenog dok bi na planinama preko 800mnv bilo uvjeta za snijeg. Stabilizacija i razvedravanje su mogući oko 15.11. ali bi tada jutra bila hladna uz minimum od -7 do +2 stupnja Celzijusa, dok bi se maksimumi kretali od +5 so +10 stupnjeva Celzijusa.

Sumirano, poslije olujnog naleta, od sredine tjedna polako ali sigurno ulazimo u drugačiji tip vremena koja će sve više ličiti na kasno jesenje. Više neće biti olujnih udara južnog vjetra, dok bi krajem sljedeće nedjelje uz daljnje zahlađenje u brdsko-planinskim predjelima regije moglo biti i snijega.

Svi iznijeti podaci i procjene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za službene informacije pratite državne prognostičke zavode”, navodi se u prognozi meteorologa Marka Čubrila.

0%