if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

UEFA kaznila Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru

Nogometna reprezentacija Srbije kažnjena je od strane Europske nogometne federacije (UEFA) jednom utakmicom bez navijača zbog nereda navijača koji su između ostalog ukrali zastavu gostujućih navijača i niza drugih organizacijskih propusta u utakmici protiv Crne Gore.

Uz to će Nogometni savez Srbije morati platiti 89.500 eura.

Srbija će tako u odlučujućoj utakmici za proboj na Europsko prvenstvo protiv Bugarske u Leskovcu biti bez navijačke pomoći, iako su Srbi već najavili da će iskoristiti mogućnost da utakmicu gledaju djeca do 14 godina. Srbima će za plasman na prvenstvo u Njemačkoj protiv Bugara trebati remi.

UEFA je kaznila i Crnogorski savez, zbog vrijeđanja navijača i štete koju su napravili navijači u Beogradu morat će platiti 20.000 eura, savez neće smjeti prodavati ulaznice za sljedeću utakmicu, a uz to moraju dogovoriti sa Srpskim savezom namirenje štete za uništavanje sjedalica.

Disciplinska komisija UEFA-e ranije ovaj tjedan, odlučila je o kazni za hrvatsku reprezentaciju zbog ponašanja malog dijela navijača na utakmici Hrvatske i Turske u Osijeku 12. listopada u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Nakon prijave FARE-a, UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije i rasizma, na što se Hrvatski nogometni savez detaljno očitovao, a Uefina odluka, srećom, nije najgora moguća, HNS je kažnjen novčanom kaznom od 30.000 eura i zatvarenjem dijela tribina na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici.

0%