if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

PS “MAYA” Travnik slavi 25 godina postojanja

U Travniku, u Centru za kulturu općine Travnik u subotu, 4.11.2023. godine, održat će se prelijepo veče koje je u znaku jedne posebne priče još ljepših vrijednosti, priče koja traje.

Organizacija PS “MAYA”- Educational Center, tj. “Prijatelji djece “Maya” – Travnik, proslavlja 25 godina postojanja jedne prekrasne ideje, priče od djeci i mladima Srednjobosanskog kantona.

Postratna grupa, koja je počela kao svojevrsna igra, sa ciljem da se djeci i mladima kreira prostor za umjetnički, sportski, te kreativni rast i razvoj, razvila se danas u prepoznatljivu organizaciju koja je uradila toliko dobroga za mnoge generacije mladih ljudi.

Priču o ideji, nastanku, rezultatima i vrijednostima, ispričat će i oni koji sami prepoznaju značaj i benefite urađenog. Voditelji večeri su Tarik Filipović i Ana Bavrka koji su sa radošću prihvatili da budu važni nositelji ove posebne večeri.

“Maja Đurić je moja dugogodišnja prijateljica, osoba koja svoj posao radi sjajno i predano,sve svoje vizije ostvaruje i odgaja generacije mladih na mnogim poljima a ne samo plesnim, jer tu su i koraci u život koji su uz ovakav rad sigurniji i budućnost se čini puno svjetlija i ljepša. Iznimna mi je čast biti dio te “Gala” večeri u Travniku”– izjavio je glumac Tarik Filipović.

Priča o PS “MAYA” nedavno je predstavljena i na EU platfomi dobrih praksi vezanih za mlade u Bruxellesu, te su uzeti i kao primjer u 5 zemlja Zapadnog Balkana. Danas rade uspješne projekte ženskog liderstva, jačanja kapaciteta neformalnog obrazovanja mladih.

“Ovo više nije isključivo priča o plesu. Ples je bio samo alat. Način na koji smo radili, gradili taj poseban intelektualni kapital i odnose je neopisiv. Sve ove generacije tijekom 25 godina ostavile su neizbrisiv trag i dale mnogo, prvo sebi, a onda lokalnoj zajednici, te regionalnom predstavljanju naše zemlje. Učenje, rast, zajedničko sazrijavanje i timski rad učinio je mnogo toga da oni danas jesu to što jesu: stabilni mladi, uspješni, ostvareni ljudi. I većina nas imas zaista posebnu konekciju. Tek sada, nakon 25 godina vidimo šta nam je svima ovo značilo” – kazala je doc.dr. Maja Đurić, generalna menadžerica PS “MAYA”. 

Tu posebnu noć, uz pomoć tehničke podrške Centra za kulturu općine Travnik, gdje i djeluju, umjetnički dio programa činit će: Plesni studio “MAYA” (Travnik i Vitez), Novotravničke mažoretkinje, SPK “Bolero” Sarajevo, JU Osnovna muzička i baletna škola “Novo Sarajevo”, Sarajevo, DJ Asp The Great  koji su pripremili lijepi show.  Također, javljat će se i nekadašnji članovi koji danas žive i djeluju u raznim djelovima svijeta.

Mnogi mladi ljudi imaju veliku, istinsku povezanost sa ovom organizacijom. Do sada su izdali tri publikacije o svom radu, te su posebno autentični po svom načinu rada.

Centar će zaista zasjati elegancijom i ljubavlju u subotu, 4.11., od 20:00 sati.

Ulaz je uz pozivnice.

Uz nihov slogan je “Neka vas ples vodi kroz život” , mi im želimo još mnogo uspješnih godina rada.

0%