if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Javni poziv za financiranje i sufinanciranje infrastrukturnih i drugih projekata

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je Javni poziv za financiranje i sufinanciranje infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u razdoblju 2024. i 2025. godina  

Predmet ovog Javnog poziva je financiranje i sufinanciranje infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u periodu 2024. i 2025. godina, za sljedeće programe:  

1. putne infrastrukture; (putevi, mostovi, potporni i zaštitni zidovi, kružni tokovi, parkirališta,  pješačke i biciklističke staze, sanacija klizišta i sprječavanje erozije, itd.)  

2. komunalne infrastrukture; (vodovod i kanalizacija, javna rasvjeta, energetske i komunikacijske  mreže, plinske i niskonaponske mreže, itd.)  

3. objekata vjerskog i sakralnog karaktera; (vjerski objekti, memorijalni kompleksi i spomen  obilježja, prateći objekti, itd.)  

4. objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera; (predškolski objekti, školski objekti,  dječija igrališta i igraonice, sportske dvorane i igrališta, itd.)  

5. ostali objekti od značaja za širu društvenu zajednicu; (domovi kulture, društveni domovi, knjižnice, zdravstveni objekti, muzeji i slični objekti društvene namjene, itd.)  

6. zajednički međuentitetski i međuopćinski projekti i zajednički projekti sa vladinim i  nevladinim organizacijama; (podrška obnove i izgradnje putne infrastrukture u dijelovima između entiteta, pomoći u obnovi i opremanju objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera, te ostalih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu, kao i podrška organiziranja raznih  sportskih, kulturnih i drugih manifestacija).  

Kompletan dokument možete preuzeti OVDJE.

Prijavni obrazac

0%