play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Platforma X značajno izgubila na vrijednosti

Platforma X izgubila je značajno na vrijednosti otkako ju je prije godinu dana milijarder Elon Musk kupio pod imenom Twitter, prenijeli su američki mediji.

Časopis Fortune i financijska novinska agencija Bloomberg izvijestili su da je, prilikom dodjele dionica zaposlenicima, X procijenjen na ukupno 19 milijardi dolara.

Musk je platio oko 44 milijarde dolara za Twitter u listopadu 2022. Od tada je Musk mrežu preimenovao u X i rekao da želi izgraditi platformu kao aplikaciju s više funkcija, uključujući financijske usluge.

Platforma se od Muskovog preuzimanja bori sa značajnim padom prihoda od oglašavanja. Musk je nekoliko puta rekao da su prihodi upola manji nego što su nekad bili.

Mnoge tvrtke izbjegavaju X kao platformu za oglašavanje jer se boje negativnog okruženja za svoje brendove, a Musk pokušava popuniti prazninu prihodima od pretplata.Osim toga, za preuzimanje je uzeo zajmove od oko 13 milijardi dolara koji sada opterećuju platformu X i koji skupljaju kamate od oko 1.2 milijarde dolara godišnje.

0%