play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Što znamo o novom operativnom sustavu Xiaomija -Hyper OS

Xiaomi je predstavio novi sustav za svoje uređaje, a riječ je o Hyper OS. Time se Xiaomi pridružio Huaweiu koji je razvio vlastiti sustav kao odgovor na američke sankcije.

Hyper OS predstavlja jako složen operativnu sustav, budući da će se koristiti na različitim proizvodima. Nastao je na Xiaomijevoj Vela platformi za uređaje iz grupe IoT, kao i na Android Open Source Project kada su u pitanju smartphoni i tabel uređaji. Navjeća promjena je napuštanju MIUI sustava koji se do sada koristio za sve Xiaomi proizvode.

Xiaomi je također osigurao i kompaktibilnost sa andorid aplikacijama, što znači da će se sve android aplikacije moći instalirati na vašem Xiaomi uređaju. Hyper OS je evolucija MIUI-a i donosi fluidnije korištenje aplikacija.

Xiaomi ističe kako je njihov operativni sustav lak, efikasan i mali potrošač energije, za razliku od androida. HyperConnect omogućuje povezivanje Xiaomi uređaja i ta je opcija već viđena kod Huawei/Honor uređaja i funkcionira na istom principu

Xiaomi je integrirao AI rješenja unutar sustava. Hyper OS galerija će dobiti genrativne sposobnosti umjetne inteligencije za poboljšanje fotografija.

0%