if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Žena tužila odrasle sinove jer se nisu htjeli odseliti

Majka (75), čije ime nije javno objavljeno, nekoliko je puta neuspješno pokušala uvjeriti svoje sinove da se isele iz njezina doma u Paviji u sjevernoj Italiji, izvijestila je novinska agencija.

Unatoč tome što su imali posao, muškarci — u dobi od 40 i 42 godine — odbili su pronaći vlastiti alternativni smještaj.

Također su odbili pridonijeti kućnim troškovima unatoč tome što su imali vlastiti prihod i nisu pomogli u kućanskim poslovima, prenosi Insider.

Budući da ih nije uspjela nagovaranjem otjerati, odlučila se za sud.

Prema talijanskim novinama La Provincia Pavese, bila je uspješna. Sutkinja u Paviji Simona Caterbi odlučila je da sinovi moraju napustiti majčin dom do 18. prosinca. Sutkinja je u presudi priznala da se argument za ostanak sinova na imanju nekoć mogao smatrati “dobro utemeljenim”, s obzirom na obveze roditelja prema djeci, izvijestile su novine. Međutim, Caterbi je rekala da se to više ne čini opravdanim s obzirom da obojica sada imaju više od 40 godina.

Prema studiji Statista iz 2023., oko 70 posto Talijana u dobi između 18 i 34 godine živi u domovima svojih roditelja, s nešto većim postotkom među muškarcima. Taj se fenomen može pripisati visokoj stopi nezaposlenosti mladih u Italiji, zbog čega je mnogim mladim Talijanima teže postići financijsku neovisnost u ranoj dobi.

Guardian je primijetio da Italija čak ima izraz za odrasle koji ne žele ili ne mogu napustiti obiteljski dom – “bamboccioni”, što otprilike znači “velike bebe”.

Sud u Paviji nije odmah odgovorio na zahtjev Insidera za komentar. Talijansko ministarstvo pravosuđa odbilo je komentirati, pozivajući se na neovisnost talijanskog sudskog sustava.

0%