if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novotravničanka Antonija Dujmović dobitnica nagrade Milka Babović

Povodom 95. obljetnice rođenja Milke Babović, vrsne hrvatske sportske novinarke, zbor sportskih novinara (HZSN) i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) su u studenom prošle godine odlučili pokrenuti Nagradu Milka Babović, za medijsko praćenje ženskog sporta.

Ovogodišnja dobitnica je novotravničanka Antonija Dujmović, a za emisiju “Ženska strana sporta” Sportske televizije.

Antonija Dujmović je u 2022. godini u studiju SPTV odradila 21 emisiju o ženama u sportu. Sama emisija “Ženska strana sporta” emitira se već treću sezonu, a urednica i voditeljica Dujmović ne inzistira na razlikama u ženskom i muškom bavljenju sportom, već na jednostavan i pristupačan način traži od gošći informacije kako treniraju, kakve probleme imaju kao sportašice ili potiče na razgovor o projektima koji unaprjeđuju ne samo žensku stranu sporta, već kompletan hrvatski sport.

– Ja inače radim u Agenciji za elektroničke medije, na promicanju medijske vidljivosti žena općenito, te vodim i portal “Žene i mediji”, koji je projekt Agencije za elektroničke medije, a u kojima nam je Hrvatski olimpijski odbor partner – napomenula je Antonija Dujmović.

– Hrvatski olimpijski odbor i SPTV su prepoznali ideju da bi mogli onda posvetiti emisiju baš ženama u sportu. Koncept je takav da smo pozivali u goste razne sportašice, sportske djelatnice. Cilj je bio dati žensku perspektivu. Odradili smo tri sezone, a nadam se da će ih biti još – spomenula je Antonija Dujmović.

Uručenju Nagrade Milka Babović, nazočili su i Zlatko Mateša, te Siniša Krajač, predsjednik odnosno glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Milka Babović, hrvatska sportska novinarka, preminula prije nepune tri godine, žena koja je bila među osnivačima sportske redakcije nekadašnje TV Zagreb, današnje HTV i koja je bila u svoje doba dopredsjednica HOO-a “…ikona sportskog novinarstva svog doba”.

0%