play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Travnik: Raznovrstan program na 3. Mono Festu

Centar za kulturu općine Travnik nastavlja sa svojim izuzetnim jesenjim aktivnostima. Ove godine, u sklopu festivala “Mono Fest”, predstavljamo vam:

“Sararajevo Jazz Guerailla kvartet”

Prva noć, ponedjeljak 30.10., publici će se predstaviti „Sarajevo Jazz Guerailla“ – kvartet, vrhunski umjetnici kako u našoj zemlji, tako i u regiji. Prošle godine izdali su svoj prvi debitantski album nakon 20 godina djelovanja, uz brojne goste koji su bili sudionici istog. Poznati su po višegodišnjem djelovanju i suradnjama sa velikim imenima bh. scene, od Dine Merlina, Amire Medunjanin, do bendova „Letu štuke“,  „Zoster“ i drugi. Ovaj izuzetni bend otvorit će  3. festival “Mono Fest” u Travniku.

“Ko je lud”

Druga noć, utorak 31.10., glumci Bosanskog narodnog pozorišta Zenica: Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić predstavit će nam vrhunsku komediju “Ko je lud?”.

Podsjećamo, Adem i Zlatan su glavni likovi filma “Amanet”, te režiju ove komedije potpisuje redatelj “Amaneta” – Mirza Begić, a dramaturgiju Nedžma Čizmo. Vođeni stavom da bh. sceni  nedostaju komedije, odlučili su se za ovu predstavu. U pitanju je komedija koja je prilagođena svim uzrastima. Radi se o predstavi koja na jedan lijep način govori o našim problemima. Radnja iste prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži od njega uvjerenje da je normalan.

“Svjedok”

Treća noć, srijeda 1.11., rezervirana je za Muzičko – poetski performans “Svjedok”.

Radi se o autorskom projektu trojca: Miodrag Miki Trifunov, Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžadnović. Glumac Miodrag Miki Trifunov prisutan je 50 godina na kazališnim scenama BiH i regije, a taj značajni jubilej obilježava izvedbom “Svjedok”, nazvanoj po jednoj od posljednjih pjesama Miroslava Mike Antića.

Muzičko-poetski performans vodi nas u čarobni univerzum poetskih velikana zbog kojeg ćete se podsjetiti zašto je slušanje pjesama potpuno drugačije od iskustva čitanja poezije. U toj predstavi uz muziku Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića, autorskog dvojca grupe “Konvoj”, Miki Trifunov govori, pjeva stihove Ujevića, Antića, Dizdara, Borhesa, Shakespeare-a.

“Ulaz na sve programske sadržaje fesivala je besplatan uz obaveznu rezervaciju mjesta na broj: 030 511 907, ili putem službenih stranica Instagram i FB Centra za kulturu općine Travnik. Svi programi počinju u 19:00 sati i broj mjesta je ograničen.” – poručuju iz Centra. 

Uživajte u programima Centra uz slogan: “Kultura je cool!”

0%