play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Zeničko-dobojska županija dobila novu Vladu, HDZ napustio sjednicu

Višemjesečna prepucavanja i trakavice između političkih stranaka su okončane i SDA je izglasala novu vladajuću većinu u Skupštini Zeničko-dobojske županije.

Nezir Pivić je od danas novi premijer ove županije, a na vlast su došli zahvaljujući lojalnosti i željom za pozicije DF-a, ali i pomoći bivših članova stranke zeničkog načelnika, koji je izgubio gotovo sve članove u županijskoj skupštini.

Sjedinicu su napustili zastupnici iz reda HDZ-a BiH, čiji je donedavni član Ivo Tadić, kao neovisni zastupnik stao uz bok s SDA. Jedini ministar iz reda hrvatskog naroda je Antonio Šimunović, kao ministar rada i socijalne politike, kojeg je Tadić instalirao na tu funkciju. Šimunović je stomatolog, koji je politički jako neiskusan za ministarsku poziciju.

Hrvati imaju pravo na nezadovoljstvo jer je Tadić mandat osvojio zahvaljujući glasačima HDZ-a BiH, čiji je mandat trebao predati. Ove igrice su pokazale još jednom da želja za pozicijom nema cijenu i da će se radije izigrati povjerenje vlastitog naroda kako bi se igralo kako SDA svira.

0%