play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Skupocijeni sok napravio pometnju među mladima. Gutljaj se prodaje za 1 KM

Skupocjeni sok “Prime” u Bosni i Hercegovini napravio je pometnju među mladima, pogotovo onom koja su ovisna o društvenim mrežama, youtubu i digitalnim platformama.

Pometnja je vjerovatno nastala zbog cijene. U Americi stoji 2 dolara, dok u Bosni i Hercegovini nevjerovatnih 16 KM i kupuje se na benzinskim crpkama piše Crna-Hronika. 

Sok PRIME su osmislili dva sportaša Amerikanac i Englez koji su shvatila da im je umjesto da se biju, pametnije da zarade pare. Nažalost sok je skup to te mjere da mladi koji kupe Prime na školskom odmoru drugarima naplaćuju gutljaj tog napitka iz čepa.

“Sva djeca koja imaju novca da kupe taj sok i oni taj sok kupe i odnesu ga u školu, i onda drugoj djeci naplaćuju da uzme gutljaj tog soka ili čak i da pomirišu taj sok. Kada bi roditelj svakog radno dana svojim dvoje djece davao novac samo za ovaj sok, otišla bi cijela jedna minimalna plaća. Cijela plaća za samo pola litre soka na odmoru” 

Prime sok se može pronaći i u pretprodaji preko OLX-a a prodavači ga prodaju po cijeni od 22 KM i 35 KM.

Krenete s djetetom napolje, ono zatraži neki sok, jeste skup, ali na kraju popustite i kupite. Kad ono – sok nije za djecu.

Takvo svoje iskustvo podijelio je nedavno jedan domaći korisnik Twittera. Kako kaže, u sastavu je video da je sok namijenjen samo odraslima, ali da su djeca masovno počela da ga piju jer ga reklamiraju popularni jutjuberi iz Amerike.

U opisu prodavaca u BiH se navodi da je Prime napitak namijenjen svim sportistima i fizički aktivnim ljudima budući da pruža odgovarajuću hidrataciju i da ne sadrži kofein i gluten.

Sokovi prime sadrže mješavinu filtrirane vode, kokosove vode, sukraloze i kalijum acesulfama (umjetnih zaslađivača), kao i prirodnih aroma. Prime također sadrži brojne vitamine i minerale, uključujući vitamine B6 i B12, magnezij, kalij i kalcij. Prime Energy sadrži i oko 200 mg kofeina, dok Prime Hidration ne sadrži kofein.

Roditelji da posebno obrate pažnju.

0%