play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Pucnjava u SAD-u, najmanje 16 poginulih

Stotine policajaca pretražuju grad Lewiston i okolna područja države Maine u potrazi za muškarcem za kojim se traga u vezi s masovnim pucnjavama u baru i kuglani, dok AP javlja da je najmanje 16 osoba poginulo, a na desetine je ranjeno.

Zvaničnici su rekli da je bilo više žrtava, ali su odbili dati podatke.

Državna i lokalna policija identificirala je Roberta R. Carda (40) kao osobu od interesa za ovaj slučaj nakon što je prethodno na Facebooku objavila fotografije muškarca koji drži nešto što je izgledalo kao poluautomatska puška. Na slikama sa jednog od mjesta zločina od srijede vidi se bradati muškarac u smeđoj dukserici i farmerkama kako drži oružje u vatrenom položaju.

– Imamo doslovno stotine policajaca koji rade u državi Maine kako bi istražili ovaj slučaj kako bi locirali gospodina Carda, koji je osoba od interesa – rekao je komesar za javnu sigurnost Mainea Mike Sauschuck na konferenciji za novinare.

Nekoliko medija je objavilo da je bilten za provođenje zakona u Maineu identificirao Carda kao obučenog instruktora vatrenog oružja i pripadnika rezervnog sastava američke vojske koji je nedavno izvijestio da ima problema s mentalnim zdravljem, uključujući i glasove. Također se navodi da je prijetio pucanjem u bazu Nacionalne garde.

– Također je prijavljeno da je Card bio predan ustanovi za mentalno zdravlje dvia tjedna tijekom ljeta 2023. i da je nakon toga pušten – navodi se u obavještenju iz Centra za informacije i analize Mainea.

0%