if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Zbog ubojstva koje je uzdrmalo Hrvatsku Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora

U ponovljenom suđenju zbog teškog trostrukog ubojstva Filip Zavadlav (28) na Županijskom sudu u Splitu ponovno je nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

U rujnu prošle godine Visoki kazneni sud po žalbi mu je djelomično ukinuo prvu presudu zbog trostrukog ubojstva koje se dogodilo u siječnju 2020. u splitskom Varošu. Po toj presudi, koja je donesena u veljači 2021. godine, bio je također osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Zavadlav je 11. siječnja 2020. s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) koji su u vrijeme ubojstva bili na dva motora, na Šperunu i u Varošu.

Tijekom suđenja saslušano je više od 20 svjedoka, a među prvima su to bili roditelji ubijenih te očevici koji su se toga dana zatekli u Varošu.

Teretilo ga se za tri teška ubojstva iz bezobzirne osvete, a kako u sudskom postupku nije utvrđeno da se u tom slučaju radilo o bezobzirnoj osveti, prije presude je izmijenjena kvalifikacija kaznenog djela pa je naposljetku osuđen za obična ubojstva. Osuđen je i za ilegalno posjedovanje oružja te općeopasnu radnju.

Na suđenja u Split dolazio je iz zatvora u Gospiću, u raspravnoj dvorani sjedio je vezan lancima i u “pancirki”. Promijenio je nekoliko branitelja, a pamtit će ga se i po tome što je jedno vrijeme sa sudskim vijećem komunicirao isključivo na talijanskom jeziku. I dalje tvrdi da nije počinitelj trostrukog ubojstva koje je šokiralo Split te traži da ga se oslobodi.

0%