if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

“Pričam ti priču” i ove godine u Novom Travniku

Treću godinu za redom novotravnička podružnica organizira radionicu kreativnog pisanja pod nazivom: Pričam ti priču. I ovogodišnja radionica namijenjena je učenicima osnovnih škola s područja Novog Travnika.

Prva radionica održat će se u utorak, 24.listopada 2023. u Osnovnoj školi Novi Travnik u Novom Travniku, za učenike sedmog, osmog i devetog razreda. Radionicu će voditi afirmirana bosanskohercegovačka književnica i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Sanja Babić-Đulvat iz Viteza.

Druga radionica održat će se 25. listopada 2023. u Osnovnoj školi fra Marijana Šunjića u Stojkovićima kod Novog Travnika. Namijenjena je učenicima četvrtog i petog razreda a vodit će je također već poznata spisateljica dječje književnosti, Ivana Kurevija-Zekić, profesorica razredne nastave iz Busovače. 

Temeljni cilj radionica je približiti učenicima vještine nastanka jednog djela, priče te kod njih dodatno razvijati ljubav prema pisanoj riječi. Oni trebaju svoj talent iskazati pisanjem radova, kratkih priča na zadanu temu.

Najbolji radovi s ovih radionica bit će nagrađeni na završnoj večeri koja će se održati 27. listopada u 17 i 30 sati u Domu kulture Novi Travnik. Napretkova podružnica osigurala je nagrade za treće, drugo i prvo mjesto s obadvije radionice. Moderator radionica, pjesnik, profesor Ivan Volić istodobno će prvoplasirane radove pročitati i uručiti nagrade.

Glazbenu potporu, kao i prije, dat će učenici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika i udruga Dok teče Lašva, također iz Novog Travnika. Oni će na početku večeri izvesti uglazbljenu himnu radionice te izvesti još neke skladbe s nedavno održanog međunarodnog dječjeg festivala Dok teče Lašva.

Organizator radionica je Napretkova podružnica iz Novog Travnika a pokrovitelj Općina Novi Travnik. 

0%