if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Prije točno 25 godina izišao je megahit koji je Britney Spears vinuo među zvijezde

Prije točno 25 godina Britney Spears objavila je pjesmu ”…Baby One More Time”, koja je poharala glazbene ljestvice i time joj osigurala mjesto na A-listi svjetskih glazbenih zvijezda.

Danas je Britney Spears jedna od najpoznatijih pop-pjevačica, a pjesma koja ju je vinula na top-ljestvice danas slavi točno 25 godina.

Naime, 16-godišnja Britney tada je pohađala srednju školu i jedina želja bila joj je otići iz mjesta u kojem je živjela. Nakon neočekivanog uspjeha pjesme ta joj se želja i ostvarila jer je preko noći postala najveća pop-zvijezda na svijetu.

Hit pjesma “Baby One More Time” bila je prvenstveno namjenjena slavnoj grupi TLC, koje su je odbile snimiti. Producent Max je tada pjesmu poslao diskografskoj kući Jive Records, s kojom je Britney potpisala ugovor.Međutim, originalni naziv pjesme ”Hit Me Baby One More Time” stvarao je problem.

U diskografskoj kući bili su zabrinuti da bi publika mogla pomisliti da je pjesma o nasilju. A onda su se dosjetili te iz naslova izbacili “Hit Me” pa je naslov s tri točkice na početku ostao i danas.

Britney je u ožujku 1998. godine otputovala u Stockholm kako bi snimila vokalni dio pjesme. Prvi dan snimanja imala je tremu, pa snimke nisu ispale kako su planirali, no iz drugog pokušaja snimila je vokale savršeno.

Rolling Stone je tada rekao da je pjesma među najboljim pop-pjesmama na radiju u prošlom desetljeću, dok je Entertainment Weekly pjesmu opisao kao candy pop prožet funky ritmom. Pjesma je zasjela na prvo mjesto ljestvice Billboard Hot 100 i tamo se zadržala dva tjedna, no spot za pjesmu danonoćno se vrtio na tada megapopularnom MTV-ju.

0%