if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Izišao novi album Rolling Stonesa

Najočekivaniji album godine konačno je tu – legendarni The Rolling Stones službeno predstavljaju “Hackney Diamonds”!

Nakon što su hit singlom “Angry” obilježili svoj veliki povratak na muzičku scenu, a pjesmom “Sweet Sounds of Heaven”, na kojoj su im se pridružili Lady Gaga i Stevie Wonder, donijeli zvuke raja na radijske stanice, Mick, Keith i Ronnie danas publici poklanjaju cjelokupnu magiju izdanja koje su muzički kritičari već okrunili kao najbolji rock album predstavljen u proteklih nekoliko desetljeća.

Album donosi 12 pjesama, među kojima poseban utisak ostavljaju “Mess It Up” i “Live By The Sword”, čijoj je stvaralačkoj čaroliji doprinio neponovljivi Charlie Watts – pokojni član benda i bubnjarska legenda čiji je doprinos muzici slavnog sastava nemerljiv.

Pjesmu “Live By The Sword” dodatnim bas notama začinio je nekadašnji basista benda Bill Wyman, dok je poseban pečat ostavio čuveni Elton John svojom virtuoznom klavirskom izvedbom, koja se također može čuti i na pjesmi “Get Close”. Na iznenađenje mnogih slušatelja, na pjesmi “Bite My Head Off” pridružio se nitko drugi do Paul McCartney, čime su se konačno udružili članovi dva najveća benda u povijesti rock muzike. Muzičku produkciju albuma potpisuje dobitnik Grammy nagrade i renomirani umjetnik Andrew Watts.

Album “Hackney Diamonds” stiže nakon 18 godina duge muzičke pauze, nastale nakon objavljivanja izdanja “A Bigger Bang” 2005. godine. The Rolling Stones nastavili su da kontinuirano obaraju rekorde na blagajnama serijom rasprodatih svjetskih turneja, među kojima je i jubilarna “Sixty” turneja kojom su prošle godine obilježili šezdesetogodišnjicu postojanja benda i okupili gotovo četvrtinu milijuna najvjernijih fanova širom Europe. Na policu sa nagradama dodali su Grammy za izdanje iz 2016. godine pod nazivom “Blue & Lonesome”, koje sadrži obrade čuvenih blues pjesama koje su im kroz godine pomogle da oblikuju svoj autentičan zvuk.

Nakon dugogodišnje karijere i nenadmašnog muzičkog kataloga za sobom, na kojem se nalazi više od 250 milijuna rasprodanih albuma širom svijeta, “The Rolling Stones” i dalje posjeduju nevjerojatnu moć da oduševe publiku kao i kada su se prije 60 godina pojavili na muzičkoj sceni.

0%