if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Veleposlanik EU Johann Sattler službeno boravio u Travniku

Šef delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, veleposlanik Johann Sattler boravio je danas u Travniku.

Veleposlanik Sattler danas se sastao predstavnicima i zastupnicima Skupštine Srednjobosanskog kantona na čelu s predsjedavajućim Skupštine Draženom Matišićem i članovima Vlade Srednjobosanskog kantona na čelu s premijerom, Tahirom Lendom.

Razgovarali su o procesu pristupanja EU, strateškom razvoju zakonodavstva i politike, kao i o EU programiranju i financiranju.

Nakon Travnika, veleposlanik Sattler će se u Domu kulture u Jajcu sastati sa predstavnicima organizacija civilnog društva i lokalnim mirovnim aktivistima angažiranim na EU projektu “Možemo bolje”, koji zajednički sprovode Europska unija u Bosni i Hercegovini, Ujedinjeni narodi, OSCE i Vijeće Europe.

U petak, drugog dana posjete Srednjobosanskom kantonu, veleposlanik će posjetiti kompaniju “Karadža-trade-Kašmir” d.o.o. u Bugojnu, podržanu kroz EU4BusinessRecovery projekat. Na inicijativu dopredsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministra obrane Bosne i Hercegovine, Zukana Heleza, u Bugojnu će sudjelovati na zajedničkom sastanku sa ministrom Helezom i načelnicima Jajca, Bugojna, Donjeg i Gornjeg Vakufa.

Dvodnevnu posjetu Srednjobosanskom kantonu veleposlanik Sattler će zaokružiti posjetom Gornjem Vakufu, gdje će posjetiti manifestaciju “Dani sloge”, organiziranu u sklopu EU projekta “Možemo bolje”.

0%