play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Humanost na djelu: Pomozi.ba pokrenuo apel za pomoć narodu Palestine

Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je apel za Palestinu.

“Molimo vas posebno ovaj put da u što većem broju dijelimo apel iz razloga što je vidljivost informacija o Palestini na društvenim mrežama smanjena na minimum. U funkciju pomoći stavljamo broj 17006, pozivom donirate 2 KM.

Pored toga što ćemo donirati 200 hiljada KM za narod Palestine koji trenutno prolazi kroz užasna stradanja, odlučili smo pokrenuti i apel. I ovaj put želimo pomoći običnom narodu, civilima koji su nepravedno najviše pogođeni u ovakvim vrstama sukoba, kao što smo to činili i u prethodnim akcijama, poput one za stanovnike Ukrajine.

Kako nažalost trenutno nije moguće distribuirati pomoć u Gazu i Palestinu, mi smo u komunikaciji sa tri partnerske organizacije iz Švicarske, Austrije i Turske sa kojima planiramo zajednički pomoći Palestincima čim se steknu uslovi za to.

Podsjećamo, u prethodnim godinama smo odradili dosta značajnih projekata za Palestinu kao što su dovođenje vode u jedno naselje sa 2.000 ljudi, zatim izgradnja krila jedne bolnice, osiguravanje agregata za drugu bolnicu, donacija ambulantnog vozila itd.

Osim poziva na broj 17006 donacije su moguće klikom na opciju “Doniraj odmah”, uplatama putem PayPala i žiro računa.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Sva dešavanja iz minuta u minut iz Izraela, Pojasa Gaze i okolnih zemalja Bliskog istoka možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba na linku OVDJE.

0%