play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U Nizozemskoj zaplijenjeno 7,7 tona kokaina, privedeno šest osoba

Nizozemska policija je u Bleiswijku, selu sjeverno od Rotterdama, zaplijenila 7,7 tona kokaina i pritom privela šest osoba.

Nizozemska policija objavila je u utorak da je uhitila šest muškaraca sjeverno od Rotterdama nakon što su iz kamiona s bananama istovarili najmanje 7,7 tona kokaina.

Kamion s drogom je uočila antwerpenska carina koja je zatim obavijestila nizozemske kolege. Policija je pratila kamion do Bleiswijka, sela sjeverno od Rotterdama, a kada je kokain istovaren krenula je u akciju.

“Kada je teret uklonjen, intervenirala je Služba za specijalne intervencije (DSI) te su uhićeni 43-godišnji poljski vozač i pet osoba koje su uklonile teret”, objasnili su u priopćenju za javnost.

Počinitelji su trojica Nizozemaca u dobi od 41, 49 i 60 godina te dvojica Belgijaca u dobi od 21 i 48 godina, dodala je nizozemska policija, ističući da ne može isključiti mogućnost drugih uhićenja.

“Istovarivali su kamion s najmanje 7700 kilograma kokaina”, stoji u priopćenju.

To je druga velika zapljena posljednjih mjeseci nakon što je u srpnju u luci u Rotterdamu u kontejneru s bananama, koji je stigao iz Ekvadora, zaplijenjeno više od osam tona kokaina.

Nizozemska carina nedavno je obavila kako je u prvoj polovini 2023. zaplijenila više od 29.702 kilograma droge, što je više nego u tom razdoblju prošle godine (22.009 kilograma).

Nizozemska i Belgija, sa Španjolskom prve su tri zemlje u Europi za isporuke kokaina uglavnom iz Paname, Kolumbije i Ekvadora.

0%