if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Andrej Plenković stiže u srednju Bosnu

Premijer Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, u četvrtak, 19. listopada 2023. će posjetiti Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je portalu Drukciji.ba

Prema dostupnim informacijama, njegova posjeta bit će fokusirana na srednjobosansku županiju.

Plenković bi, kako je predviđeno, trebao prisustvovati svečanom otvorenju Pastoralno-socijalnog centra “Sv. Josip” u mjestu Lug u župi Gromiljak pokraj Kiseljaka 19.listopada, čiji glavni donator i partner je bio Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike (Vlada Republike Hrvatske).

U sklopu Centra nalazit će se dom za starije i nemoćne, dječji vrtić, skladišta i drugi sadržaji potrebni za njegovo funkcioniranje. Ovim projektom Caritas Vrhbosanske nadbiskupije konkretizirat će brigu za starije i nemoćne i za djecu s područja Vrhbosanske nadbiskupije.

Plenković bi, prema najavama, također, zajendo sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto trebao položiti kamen temeljac za školu, vrtić i sportsku dvoranu u Fojnici. Nakon polaganja kamen temeljca planiran je obilazak muzeja i samostana Duha svetoga u Fojnici.

Podsjetimo, Plenković je  u ponedjeljak, 16. oktobra, na Summitu lidera o zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa, koji se održava u Tirani, ponovio je stav da Bosna i Hercegovina treba biti dio porodice EU. On je izjavio novinarima da Hrvatska na tom putu snažno podržava BiH, te je izrazio nadu da će i Evropska komisija prepoznati napredak BiH.

0%