if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Milorad Dodik danas pred sudom BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će se na Sudu BiH izjasniti o krivnji po potvrđenoj optužnici Tužiteljstva BiH u aferi “Ukaz”. Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH optužilo je Dodika i Miloša Lukića, v. d. direktora “Službenog glasnika RS”, zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Dodik će se, iako se nagađalo da neće doći, pojaviti u sudnici u zakazano vrijeme. U slučaju da je želio tražiti odgodu, morao je podnijeti molbu sudu. Ali on to nije učinio. Njegov nedolazak značio bi raspisivanje tjeralice i traženje pritvora, piše Dnevni avaz. Dodik i obrana bit će na Sudu BiH, u sudnici broj šest, prije 13 sati, za kada je zakazano ročište.

Dodikov dolazak izaziva veliko zanimanje javnosti i medija. Sud je zaprimio stotine zahtjeva brojnih udruga da prisustvuju Dodikovom ročištu. Zbog svega toga od petka ondje vlada pravo opsadno stanje jer se mora osigurati nesmetan početak suđenja.

Određena je sudnica broj šest koja može primiti više od 120 ljudi koji mogu pratiti suđenje. Ranije je bila predviđena sudnica broj četiri sa samo 30 mjesta. Kako bi se otklonile sve sigurnosne smetnje, zatražen je veći angažman policijskih snaga, prije svega policijske uprave Novi Grad, koja će uz pomoć sudske policije osigurati red ispred zgrade suda i Tužiteljstva Grada Novog Grada.

0%