play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Uhvaćena kriminalna grupa porijeklom sa Balkana u Monaku i Francuskoj

Kriminalna grupa porijeklom sa Balkana “pala” je u Monaku i Francuskoj nakon opsežne istrage tamošnjih policija. Uhićeno je ukupno 19 osoba po sumnjom za kriminalne aktivnosti kao što je trgovina drogom i oružjem, kao i pranje novca preko lažnih kompanija.

Kako navodi BFMTV, 13 osoba je uhćeno u Francuskoj i još šest u Monaku prošlog utorka u okviru velike operacije policije, koja je rezultat opsežne i složene istrage koju je sprovela Nacionalna nadležnost za borbu protiv organiziranog kriminala.

Grupa je “pala” zahvaljujući aplikaciji „Sky ECC“. Istražitelji su snimili razgovore razmijenjene na ovoj platformi, otkrivajući kriminalnu mrežu, uspostavljenu na jugoistoku Francuske i koja je uvozila veoma velike količine droge za francusko i europsko tržište.

Razmjena poruka dogodila se između veljače 2020. i veljače 2021. godine, a na osnovu njih je identificiran vođa mafije koji je srpskog porijekla.

Njih 11, uključujući nedavno umirovljenog policajca koji je radio u pravosudnoj policiji Monaka, izvedeni su pred istražnog suca u ponedeljak uveče i optuženi u okviru sudske istrage po više točaka. Za devet od ovih osumnjičenih određen je istražni zatvor.

Francuski list „Le Parisien“ navodi da je ova mafija, čiji su članovi i srpski državljani, bila je umiješana i u trgovinu oružjem, uključujući mitraljeze i jurišne puške.

“Tijekom pretresa zaplijenjena su dva pištolja, nešto više od 19.000 eura u gotovini, satovi i luksuzni predmeti i blindirani audi A8”, navela je An-Sofi Kolbo, šefica OCRGDF.

0%