if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Sljedeći tjedan kreće isplata dječijih dodataka

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić najavio je da će se isplata dječijih dodataka od idućeg mjeseca isplaćivati striktno preciziranim datumom.

Sljedeći tjedan će se izvršiti isplata dječijih dodataka za mjesec rujan, a od narednog mjeseca datum isplate bit će fiksni.

Za mjesec rujan isplate su obuhvatile 75.214 djece u Federaciji BiH i to po osnovu dostavljenih zahtjeva iz općinskih centara za socijalni rad s područja cijele Federacije Bosne i Hercegovine.

Za dječije dodatke u mjesecu rujnu Ministarstvo je izdvojilo ukupno 10.708.913,57 KM.

Federalni ministar rada i socijalne politike najavio je od sljedećeg mjeseca fiksne datume isplata za korisnike federalnog dječijeg dodatka i naknada roditeljima njegovateljima.

“Dobili smo termine isplata od Federalnog ministarstva finansija tako da će naše kolege iz Ministarstva finansija od novembra naknade za roditelje njegovatelje puštati 10. u mjesecu, a dječije dodatke 15. u mjesecu”, najavio je ministar Delić istaknuvši da je ovo još jedan u nizu koraka koje Ministarstvo čini pokazujući istinsku opredjeljenost da olakša svakodnevne zahtjeve korisnika usluga Ministarstva.

0%