if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Moguće ponovno okupljanje ekipe iz kultne serije

Jerry Seinfeld je nagovijestio da bi se ponovno okupljanje Seinfelda moglo dogoditi više od 25 godina nakon što je prikazana posljednja epizoda hit “serije ni o čemu” koja je izazivala brojne podjele među gledateljima.

Odgovarajući na pitanje člana publike tijekom stand-up showa u kazalištu Wang u Bostonu u subotu, komičar je nagovijestio da bi se možda moglo dogoditi ponovno zamišljeno finale. Seinfelda su pitali sviđa li mu se finale slavnog sitcoma. “Pa, imam malu tajnu za vas o kraju. Ali to zapravo ne mogu reći jer je to tajna”, odgovorio je.

“Evo što ću ti reći, OK, ali ne smiješ nikome reći. Nešto će se dogoditi što ima veze s tim završetkom. Još se nije dogodilo. I upravo ono o čemu razmišljaš, Larry i ja smo također razmišljali o tome. Pa ćeš vidjeti, vidjet ćemo”, rekao je Seinfeld uz glasne uzdisaje i pljesak.

Seinfeld se prikazivao devet sezona između srpnja 1989. i svibnja 1998. Dvodijelno finale prikazuje protagoniste Jerryja, Elaine, Georgea i Kramera kako se suočavaju s posljedicama svog vječnog mudrovanja, a četvorci se sudi zbog zbijanja šala i neuplitanja dok je muškarac bio opljačkan pred njima te su brojni likovi iz serije dovedeni u sudnicu kako bi svjedočili protiv njih.

Posljednja scena prikazuje četvorku zatvorenu u ćeliji – Elaine, Jerry i George se svađaju, a Kramer pokušava gledati situaciju s vedrije strane jer se sad ne mora brinuti o obrocima ili praviti planove subotom navečer.

Kritičari su finale označili “neuspješnim i napuhanim”, a sam Seinfeld je izrazio žaljenje zbog završetka serije. “Ponekad pomislim da to zapravo nismo ni trebali učiniti. Bio je velik pritisak na nas u to vrijeme da napravimo jedan veliki zadnji nastup, ali veliki je uvijek loša stvar u komediji”, rekao je tijekom intervjua na festivalu New Yorker u listopadu 2017., dodavši da bi komedija trebala biti “mala, jeftina i brza”.

Seinfeldov sukreator Larry David 2014. je priznao da su neki ljudi “mrzili” finale. “Mislim da je stvar s finalima u tome što svatko piše svoje finale u svojoj glavi. Ako se tijekom tjedna samo uključe na normalnu seriju, iznenađeni su onim što se događa. Nisu to unaprijed napisali, ne znaju što je serija”, rekao je David.

“Ali za kraj oni kažu: ‘Oh, pa ovo bi se trebalo dogoditi Georgeu, a Jerry i Elaine bi se trebali spojiti.’ Oni su to već napisali i često su razočarani jer to nije ono što su oni napisali u svojoj glavi”, zaključio je.

0%