if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Međunarodni je dan djevojčica. Usadi svojoj curici svijest o tome da može postići u životu sve što poželi

Međunarodni dan djevojčica obilježava se danas diljem svijeta. Proglasila ga je 2011. Generalna skupština UN-a s ciljem da se podigne svijest o pravima djevojčica koja su u nekim zemljama itekako ugrožena.

Od kad se rode, curice odrastaju u sjeni dječaka, a potom kao žene žive u sjeni muškaraca. Nažalost, tako svijet još uvijek funkcionira. U nekim zemljama to je tek blago izraženo, no ima i onih u kojima su prava itekako ugrožena. No, promjene kreću od nas samih.

, a poželjeti smije – baš sve (naravno dok to ne ugrožava druge)! Igrati nogomet, upravljati helikopterom, letjeti u svemir, raditi na bageru, obrađivati njivu, peći kolače, lakirati nokte, plesati, odmoriti poslije ručka dok dragi pere suđe jer su novce za perilicu potrošili na njezinu edukaciju…

Nauči je da postići može baš sve svojim radom, inteligencijom, jakošću, ali i suptilnom mekoćom koja je karakteristična upravo za žene, a toliko ju podcjenjujemo. Kažem “mi”, naglašavajući ono što je najgore, a to je da same sebe gledamo kroz mušku prizmu i zaista vjerujemo da smo manje vrijedne i da nam je na ovome svijetu u ovom životu mjesto na koje su nas oni postavili. E pa nije.

0%