play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

WhatsApp aktivno radi na poboljšanju opcija privatnosti

Nedavno je Mark Zakerberg (Zuckerberg) podijelio mogućnost zaključavanja WhatsApp razgovora u zaštićene mape, čime bi se značajno poboljšala privatnost razgovora, čak i u slučaju kada neko dobije pristup vašem telefonu – ukrade ga, izgubite ga, odnesete telefon u servis na popravak.

Zaključani razgovori bit će smješteni u zasebnom odjeljku, dostupnom samo putem PIN-a vašeg telefona ili biometrijske provjere autentičnosti. Zahvaljujući najnovijem ažuriranju WhatsApp beta za Android 2.23.21.8, koje je dostupno u trgovini Google Play, Wabetainfo je otkrio kako WhatsApp radi na dodatnim načinima zaštite.

WhatsApp planira uvesti novu opciju za zaključane razgovore kako bi korisnicima omogućio konfiguriranje tajnog koda za buduće ažuriranje aplikacije. To i nije neko veliko iznenađenje s obzirom na to da je WhatsApp na blogu prije nekoliko mjeseci nagovijestio opciju prilagođene lozinke za zaključane razgovore.

Očigledno je kako WhatsApp sada aktivno radi na poboljšanju opcija privatnosti za ovu opciju razvojem tajnog pristupnog koda. U Wabetainfo smatraju da je opcija, koja korisnicima omogućuje postavljanje prilagođene lozinke za njihovu zaštićenu mapu za razgovor, vrlo korisna.

Razlog je što se razlikuje od glavne lozinke telefona i korisnicima pruža veću kontrolu nad njihovim zaključanim razgovorima. Kada korisnici postave prilagođenu lozinku za svoje zaštićene razgovore, time se izolira privatnost tih razgovora od ukupne sigurnosti telefona.

Drugim riječima, čak i ako neko kroz lozinku dobije pristup uređaju, neće automatski imati pristup zaštićenoj mapi za razgovore. Opcija tajnog koda za zaključane razgovore je u razvoju i bit će dostupna u budućem ažuriranju aplikacije.

0%