if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Poziv za podršku ženskom poduzetništvu

Centar za edukaciju mladih (CEM) Travnik sa partnerima poziva sve zainteresirane ženske osobe sa zelenom i održivom poslovnom idejom, kao i postojeća mlada poduzeća da prijave svoje poduzetničke ideje za sudjelovanje u besplatnom programu obuke i poslovnom inkubatoru.

Nudimo besplatan program obuke i inkubacije te mentorstvo i coaching za buduće poduzetnice koje imaju zelenu poslovnu ideju u oblastima kao što su turizam, prehrambena industrija, eko-kozmetika, IT, itd. Tražimo ideje koje imaju potencijal za razvoj zelenih
poslovnih modela, koji bi uključivali zelene i održive poslovne pristupe i promicali cirkularnu ekonomiju.

U okviru programa obuke, koji će trajati od 18. 10. do 22. 11. 2023., odabrane sudionice će dobiti potrebna znanja i informacije te smjernice za razvoj i realizaciju vlastitih poslovnih ideja, i to kroz intenzivne radionice na sljedeće teme:
 Uvod u zeleno poduzetništvo
 Osnivanje poduzeća i registracija različitih pravnih lica u BiH
 Zeleni poslovni modeli
 Zeleno i održivo poslovanje
 Upravljanje poduzećem
 Izrada poslovnog plana
 Marketing
 Financije i računovodstvo
 Zeleni pitch i prezentacija poslovnih ideja
 Individualni sati mentorstva coachinga te grupni coaching

Po završetku obuke, početkom prosinca 2023., s partnerima ćemo organizirati izbor najboljih zelenih i održivih poslovnih ideja u Jajcu, Travniku i Livnu.

Sudionice će predstaviti razvijene poslovne ideje stručnoj komisiji. Na lokalnom nivou biti će odabrane 4 poslovne ideje za daljnji razvoj i inkubatorski program. Odabrane ideje će, pored mentorstva, savjetovanja i coworking-a, primiti novčani poticaj u visini 3.000,00 EUR za realizaciju.

Tko se može prijaviti?
 Kandidatkinje starije od 18 godina, s područja općine Travnik i okolnih općina, koje imaju inovativne zelene i održive ideje bazirane na znanju i žele pokrenuti vlastiti biznis.
 Timovi pod vodstvom ženskih osoba, ali ne isključivo, koji imaju inovativne zelene i održive ideje bazirane na znanju i žele pokrenuti vlastiti biznis.
 Start-upovi odnosno mlada poduzeća, obrti ili porodična gospodarstva pod vodstvom ženskih osoba, ali ne isključivo, koja se nalaze u početnoj fazi poslovanja (do 3. godine starosti na dan objave ovog javnog poziva).
 Poduzeća, obrti ili obiteljska gospodarstva koja žele osnovati spin-off preduzeće u svrhu širenja poslovnih odnosa i aktivnog
sudjelovanja u razmjeni i znanja, koja su pod vodstvom ženskih osoba, ali ne isključivo.

Kako se prijaviti?

Javni poziv je otvoren od 14. 09. do 13. 10. 2023. godine. Kandidatkinja mora ispuniti prijavni obrazac i priložiti svu zahtijevanu dokumentaciju najkasnije do 13. 10. 2023. godine do 15:00 sati. Kandidatkinja ima pravo aplicirati sa više poslovnih ideja. U tom slučaju se svaka prijava razmatra odvojeno, zato mora za svaku od predloženih ideja ispuniti obrazac te ga dostaviti odvojeno.

Aplikacijski obrazac možete preuzeti putem ovog linka.

Prijavni obrazac mora biti ispunjen na jednom od službenih jezika Bosne i Hercegovine te prijava podnesena na jedan od sljedećih načina:
 Elektronski: putem e-maila beezone@cem.ba, adis.arnautovic@cem.ba te mirna.buic@pina.si. U ovom slučaju, pored skeniranog potpisanog obrasca, potrebno je priložiti i nepotpisanu verziju Word dokumenta.
 Putem pošte: preporučeno/s upisanim datumom najkasnije 09. 10. 2023. (do 13:00h) te s naznakom na koverti “PRIJAVA NA JAVNI POZIV BIHUB”, na adresu: CEM Travnik, Adis Arnautović, Bosanska 131, 72270 Travnik, Bosna i Hercegovina.
 Osobno: dostaviti na sjedište Centra za edukaciju mladih Travnik, Bosanska 131, 72270 Travnik, Bosna i Hercegovina u okviru radnog vremena.

Potrebna dokumentacija
 Popunjen prijavni obrazac
 CV kandidatkinje u skladu sa standardima Europass (u slučaju tima: CV za svaku/svakog članicu/člana)
 Vlastita izjava da kandidatkinja nije kažnjavana te da se protiv nje ne vodi kazneni postupak
 Potvrda registracije poduzeća (u slučaju već postojećeg preduzeća)

Uz obaveznu dokumentaciju, kandidatkinje imaju mogućnost priložiti i dodatnu neobaveznu dokumentaciju, ukoliko smatraju da bi mogla doprinijeti boljoj procjeni poslovne ideje (npr. članci, publikacije ili drugi relevantni dokumenti, informacije ili referencije).

Svi dostavljeni dokumenti i informacije su povjerljive i bit će korištene isključivo u svrhu ocjenjvanja ideje i donošenja odluke.

Više informacija o projektu možete pronaći na web stranici.

0%