if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Andrićevi dani: Danas predstava “Leptir” i baletna predstava “Panta Rhei”

Dramska predstava “Leptir” rađena po tekstu Aleksandra Radunovića, u režiji Emira Z. Kapetanovića bit će izvedena u utorak, 10. listopada u 19:30 sati u Hrvatskom kazalištu Travnik, u sklopu kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2023”.

U predstavi igraju Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan i Ermin Sijamija.

Baletna predstava “Panta Rhei” rađena u koreografiji i režiji Belme Čečo Bakrač bit će izvedena u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, također u utorak, 10. listopada 2023. godine, sa početkom u 20:00 sati.

“Panta Rhei” je zamišljen kao baletni triptih koji inspiraciju i osnovu nalazi u kompozicijama suvremenih kompozitora. Prvi dio predstave nosi naziv Sjenke, a koreografiran je na muziku svjetski poznatog talijanskog kompozitora Ludovica Einaudia. Drugi dio predstave je Buđenje za koji je muziku komponirao mladi, talentirani bh. kompozitor Toni Toplan. I treći dio Tajna rađen je na muziku afirmirane bh kompozitorice Svjetlane Bukvich koja već dugi niz godina živi i radi u New York-u.

U predstavi uz briljantne prve soliste Tamaru Ljubičić, Mihaila Mateescua, solističke dionice izvode mlada i talentirana Selma Efendić i solista Baleta NPS Boris Vidaković. Ostatak ovog dragocjenog ansambla čine: Albina Huskić, Dora Kos, Zulejha Kečo, Lejla Bajramović, Til Čmančanin, Denis Zhuchenko, Bulat Gareev, Goran Staniškovski i Ivan Salonski.

Kostimografkinja je Amna Kunovac – Zekić, dok scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović.

Manifestacija “Andrićevi dani 2023” održava se od 9. listopada do 9. studenog u Travniku i posvećena je nobelovcu Ivi Andriću. Tijekom mjesec dana kulturne i obrazovne institucije iz Travnika pripremile su brojne sadržaje, od promocija knjiga, preko kazališnih predstava, izložbi do koncerata.

I ove godine u realizaciji sadržaja sudjeluju JU Gradska biblioteka, Zavičajni muzej Travnik, JU Centar za kulturu općine Travnik, Hrvatski kulturni centar Nova Bila, HKD Napredak Travnik i Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik.

0%