play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Ronaldo najplaćeniji sportaš na svijetu

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo najplaćeniji je sportaš u ovoj godini, objavio je magazin Forbes.

Forbes je formirao listu od deset ljudi iz svijeta sporta koji zarađuju najviše novca i neki od njih više nisu ni aktivni.

Ronaldo je prošle godine prešao iz Manchester Uniteda u saudijski Al-Nassr, ali ima i onih, poput Rogera Federera, koji su u mirovini od rujna prošle godine i svejedno su na spisku.

Portugalac je i najpopularniji sportaš na društvenim mrežama gdje se postepeno približava nestvarnoj brojki od skoro milijardu pratitelja na različitim platformama (trenutno ih ima oko 850 milijuna). Ugovori o medijskim pravima u sportskim ligama širom svijeta i popularnost dovode do „masnih“ ugovora, a bliskoistočni novac samo je podigao sve na viši nivo.

Tako je deset najplaćenijih sportaša inkasiralo oko 1,11 milijardi dolara u proteklih 12 mjeseci, prije oporezivanja i ostalih naknada. Prema navodima Forbsa, to je 12 posto više novca nego godinu dana ranije i pet posto više od rekordnih 1,06 milijardi iz 2018. godine.

Ronalda prati Lionel Messi koji na ime plaće zarađuje 65 milijuna dolara, a isto toliko iz ostalih prihoda. Kilyan Mbappe je treći sa oko 120 milijuna, Lebron James je četvrti sa 119,5 milijuna dolara, a meksički bokser Canelo Alvarez je peti.

Canelova zarada se procjenjuje na 110 milijuna dolara. Dva mjesta u prvih deset zauzimaju golferi, Dustin Johnson (107 milijuna) i Phil Mickelson (106 milijuna).

Na osmom mjestu je Steph Curry sa 100,4 milijuna dolara, deveti je umirovljeni Federer sa nevjerovatnim 95,1 milijunom u džepu, dok je deseti Kevin Durant koji inkasira 89,1 milijun dolara.

0%