if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

“Putujuće pozorište Šopalović” i “Komedija za odrastanje” na kazališnim danima u Vitezu

Sedmi vikend kazališnih dana u Vitezu publiku očekuje dvije prave kazališne poslastice.

U subotu, 7.10. u Kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 20,00 sati, na rasporedu je najbolja amaterska predstava Srbije u 2023. godini, “Putujuće pozorište Šopalović”, u izvedbi Pozorišta “Dragoljub Milosavljević Gula” iz Petrovca na Mlavi.

Petrovačko pozorište „Dragoljub Milosavljević Gula“ premijerno je izvelo predstavu „Putujuće pozorište Šopalović“ po tekstu Ljubomira Simovića a u režiji Miloša Jagodića u lipnju 2022. godine. U predstavi igra dvanaest glumaca petrovačkog ansambla. Scenografiju za predstavu potpisuje redatelj Miloš Jagodić, a kostimografiju Milica Ilić, dok je autor glazbe u predstavi Petar Antonović.

Radnja predstave smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata, u jednom manjem mjestu pored Užica, u kojem dolazi putujuće kazalište u želji da tu odigra nekoliko puta svoj komad na Trgu. U atmosferi jedne palanke i rata, tumačenje gostovanja kazališta je dvojako. Od komičnih elemenata koju ova drama ima u interakciji likova komada, do tragičnih ishoda frustracije društva tog vremena koje kazalište shvaća kao politički angažirano tijelo koje ugrožava vlast i ismijava tragičnost i ozbiljnost ratnog trenutka, u kojem se sve događa.

Samo dan kasnije, u nedjelju, 8.10. s početkom u 20,00 sati, publika će imati priliku pogledati još jednu sjajnu predstavu, “Komedija za odrastanje”, burlesku DIS teatra iz Banja Luke.

U ovoj predstavi upoznajemo dvije divne glumice koje će vam predstaviti svoj život u sat vremena. Predstava je komična, razigrana i neopisivo zabavna. Upoznajte njihova nadanja, očekivanja i gledajte kako se smiju na sve nevolje koje su ih zadesile do sada i to nije sve. Ova predstava će vas natjerati da se smijete, plačete i osjećate život u svom punom sjaju.

U ovoj predstavi igraju Anja Banjac i Jelena Lena Marković, režiju potpisuje Novica Bogdanović, u produkciji Dis teatra iz Banja Luke.

0%