if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Za posebne potrebe i projekte Hrvata izvan Hrvatske 880.000 eura

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je, drugi put ove godine, neprofitne organizacije Hrvata izvan Hrvatske da se prijave za dobivanje financijske potpore za koju je država ovoga puta osigurala 880.000 eura, piše vecernji.ba.

Zaključno do 3. studenoga, na javni poziv za potpore mogu se prijaviti udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice Hrvata izvan i u Hrvatskoj, ali i pojedinci čiji projekti čuvaju i jačaju nacionalni  identitet, štite prava i interese hrvatskih zajednica, čuvaju hrvatski jezik, kulturu i baštinu te Hrvati izvan Hrvatske koji žive u teškim socijalnim, materijalnim ili zdravstvenim okolnostima.

Najniži iznos potpore po pojedinom projektu je 663 eura, a najviši 19.908 eura.

Najniži iznos jednokratne financijske potpore ugroženim Hrvatima izvan Hrvatske i ugroženim povratnicima/useljenicima iz iseljeništva/dijaspore je 265 eura, a najviši 3.318 eura.

Središnji ured je u lipnju dodijelio 800 tisuća eura za 213 projekat od interesa za Hrvate izvan Hrvatske i 57 jednokratnih potpora ugroženim pojedincima i povratnicima u Hrvatsku, što znači da je za tu namjenu ove godine Hrvatska izdvojila 1, 6 milijuna eura.

0%