play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Svjetski je dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se danas u više od stotinu zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini.

Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Ovaj dan obilježava se se svake godine 5. listopada. a tim povodom prigodnu čestitku je uputio ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Bojan Domić.

“Dragi prosvjetni djelatnici,

S ponosom i zahvalnošću slavimo Dan prosvjetnih radnika, prigodu koja nam omogućava da istaknemo važnost vašeg rada i doprinosa obrazovanju naših mladih generacija. Želim vam najiskrenije čestitati ovaj poseban dan u vašoj profesionalnoj karijeri.

Vaša predanost, stručnost i inspiracija izvor su znanja i transformacije za našu djecu. Svaki dan ulažete svoje vrijeme i napore kako biste prosvijetlili njihov um, razvijali njihove talente i oblikovali njihovu budućnost. Vaš rad nije samo posao, već je temelj naše društvene i ekonomske napretka.

Kroz talente, vještine i strpljenje koje svakodnevno pružate, mijenjate živote na bolje. Vaše ulaganje u obrazovanje otvara vrata mogućnostima i osnažuje mlade ljude da postignu svoje snove. Nastojite razviti kritičko razmišljanje, kreativnost i moralne vrijednosti – bitne sastavnice cjelokupnog razvoja osobnosti. Vaša posvećenost priprema naše mlade ljude za život, a njihove uspjehe smatramo i vašim uspjesima.

Nikada ne zaboravite koliko je vaš doprinos vrijedan i koliko ste dragocjeni u našoj zajednici. Vaša strpljivost, ljubav i briga oblikuju ne samo obrazovanje, već i karakter mladih. Vaš rad ima trajan utjecaj na generacije koje dolaze.

Dan učitelja, odnosno prosvjetnih djelatnika je prilika da vam iskažemo duboku zahvalnost za vašu posvećenost, predanost i stručnost. Hvala vam što svakodnevno ulijevate znanje, nadu i ljubav u živote naše djece.

Nastavite biti inspiracija, mentor i potpora mladima. Neka vaša strast prema obrazovanju uvijek bude neiscrpna, jer ste vi ti koji mijenjaju svijet svakom učeniku ponaosob.

Ponosni smo na vas i želimo vam sretan Dan učitelja, odnosno prosvjetnih djelatnika!

S poštovanjem”,

Ministar Bojan Domić

0%