play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Stiže ekranizacija jednog od najvećih bestselera svih vremena

Produkcijska kuća Legendary Entertainment je otkupila prava na roman Alkemičar, svjetski bestseler brazilskog pisca Paula Coelha, donosi Variety. Roman Alkemičar je objavljen 1988. godine, a proveo je čak 315 tjedana na ljestvici bestselera časopisa The New York Times.

Alkemičar prati mladića Santiaga koji iz Andaluzije putuje prema Egiptu jer je sanjao da će tamo naći blago. Cijeli roman je alegorija koja nam govori da trebamo slušati svoja srca i slijediti svoje snove. 

Uz Legendary Entertainment, na filmskoj adaptaciji će raditi i kuće TriStar Pictures i Palmstar. Scenarij će pisati Jack Thorne, kojeg najbolje znamo po radu na Netflixovim filmovima o Enoli Holmes, te na serijama Njegova mračna građa i National Treasure. Thorne je dosad osvojio nagrade Olivier, Tony i BAFTA. 

Iako je Alkemičar svjetski bestseler, koji je preveden na čak 70 jezika, on dosad nije imao nijednu filmsku adaptaciju, jer su svi pokušaji adaptiranja djela napušteni tijekom produkcije. Prije Legendaryja, na filmu je trebala raditi produkcijska kuća Westbrook Studios, čiji vlasnici su Will Smith i Jada Pinkett Smith. 

0%