play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Sarajevo domaćin Šestog digitalnog samita zapadnog Balkana

U Sarajevu se održava dvodnevna konferencija Šesti digitalni samit zapadnog Balkana, koja je okupila danas u Sarajevu visoke predstavnike vlada i ekonomija sa zapadnog Balkana, Europske komisije, kreatore poslovne politike i vodeće stručnjake iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, te digitalne integracije i transformacije.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto izjavila je na otvaranju da je samit najbolja prilika da zajedno istražimo i oblikujemo budućnost naše regije kroz digitalne tehnologije i ubrzanu transformaciju društva kojoj svjedočimo.

Krišto je u svome govoru poručila da Bosna i Hercegovina i zemlje zapadnog Balkana imaju ogroman potencijal i da bismo ga ostvarili, moramo raditi zajedno, dijeliti ideje, iskustva i najbolje prakse.

– Moramo surađivati kako bismo uspješno prevladali sve izazove i iskoristili prilike koje nam digitalna era donosi – poručila je Krišto.Najavljeno je da će kroz raznovrsne panel diskusije i konferencijske sesije tijekom samita biti pružen dublji uvid u najnovije trendove i izazove digitalnog svijeta.Organizator samita je Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

0%