play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Elektroprivreda BiH će 2023. godinu zaključiti negativnim poslovanjem

Elektroprivreda BiH pred brojnim je izazovima. Dok se na području Hercegovine grade solarne elektrane, Elektroprivreda BiH se i dalje oslanja na termoelektrane i hidroelektrane. Rudnici su pred gašenjima , a zenički rudari su svaki mjesec u štrajku.

Ministar energije, rudarstva i privrede Vedran Lakić izjavio je nakon posjete ovom poduzeću kako se moraju tražiti općeprihvaćena rješenja za EPBiH, ali i za krajnje kupce. Iako nije precizirano zašto će se godina zaključiti negativnim poslovanjem, naslućuje se kako se dio odnosi na pad proizvodnje u rudnicima.

“Smanjeni stupanj realizacije proizvodnje u rudnicima u odnosu na prethodne godine, rast cijena opreme i drugih troškova izravno utječu na rad ove tvrtke, a posjeta Elektroprivredi dokaz je da je angažman Ministarstva maksimalan i da zajedno možemo Želimo naći načina da prevaziđemo trenutnu situaciju, a da svi budu zadovoljni”, rekao je Lakić, ističući da je pred Elektroprivredom vrlo izazovno razdoblje.

Rukovodstvo EP BiH izrazilo je zahvalnost ministru Lakiću, jer je spreman saslušati i pomoći u iznalaženju najboljih rješenja za prevazilaženje, kako je priopćeno iz Vlade FBiH, teške situacije i istaknulo da je posjet resornog ministra Elektroindustrija je nešto što se dugo nije dogodilo.

0%