play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Predstava “Taximetar” nastavlja oduševljavati publiku

Hit predstava “Taximetar” nastavila je svoju turneju po Bosni i Hercegovini. Tijekom proteklih dana izvedena je u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu.

Predstava je u Gornjem Vakufu-Uskoplju odigrana u sklopu programa obilježavanja Dana općine Gornji Vakuf-Uskoplje, a publika je na kraju predstave glumački ansambl nagradila pljeskom. Publika nije krila svoje oduševljenje glumačkim bravurama Marka Mirkovića i Mateja Baškarada, koji plijene pažnju tijekom svih 70 minuta, koliko predstava traje.

Predstava “Taximetar”, rađena je u koprodukciji GKM Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik, a oduševljava publiku gdje god se igra.
Tako je bilo i u Jajcu, gdje je u organizaciji udruga Hrvoje Vukčić Hrvatinić i Kralj Stjepan Tomašević iz Jajca organizirao igranje ove višestruko nagrađivane predstave. Brojna publika u Jajcu je također oduševljeno reagirala te je na koncu predstave dugotrajnim pljeskom, koji se pretvorio u ovacije pozdravila glumački ansambl.

Svoje oduševljenje nije krila ni pokroviteljica ovog događaja, ministrica pravosuđa i uprave KSB Božana Petrović.

“Želja mi je bila ponuditi dodatni kulturni sadržaj našim sugrađanima u Jajcu. Predstava “Taximetar” trenutno je jedna od najtraženijih predstava u BiH, a prema reakcijama svih nas koji smo bili na predstavi slobodno mogu ustvrditi kako smo napravili puni pogodak. Raduje me da se okupilo gotovo dvije stotine posjetitelja, koji su uživali u svakom trenutku predstave, a ovim putem zahvaljujem našim gostima što su uspjeli pronaći slobodan termin za predstavu u našem gradu. Zahvaljujem i udrugama Hrvoje Vukčić Hrvatinić i Kralj Stjepan Tomašević na uloženom naporu u organizaciji, kao i Domu kulture na suradnji”, poručila je ministrica Božana Petrović.

Predstava „Taksimetar“ uskoro će biti odigrana i u Rami, gdje će nastupiti u sklopu VII. Ramskih dana kulture.

O predstavi “Taximetar: Roman je taksista u drugom poluvremenu svog života koji je potonuo u prosjek. Njegov život uzburka “nužna reforma taxi sustava” te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka. Publiku očekuje niz zaplete i komičnih situacija dok se u Romanovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.

0%