if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novotravničani Judo kluba “Zmaj” kući donijeli nove medalje

U dvorani Arena Hills, na Ilidži, danas je održano 23. izdanje Međunarodnog judo turnira BiH and Nippon, a na ovom natjecanju su sudjelovale starosne kategorije od U9 do U18.

Tradicionalni turnir koji se organizira u suradnji s Ambasadom Japana u Bosni i Hercegovini i ove godine je privukao veliki broj mladih judoka svih uzrasnih kategorija, a kako bi sve proteklo bez problema organizovano je čak šest borilišta.

Judo klub,, Zmaj iz Novog Travnika nastupio je sa 16 natjecatelja, od kojih je 12 osvojilo medalje ovog prestižnog turnira.

Uma Haseljić, Semir Šakić , Tarik Kukić, Armin Duzan , Harun Janjarac , Nejla Zahirović , Tarik Mehanović , Zara Šerifović , Adnan Delić , Haris Perenda , Hamza Hođžić i Imran Mehanović , ponosna su imena naših novotravničkih sportaša koja su osvojila medalje na ovom prestižnom natjecanju .

Iako su bili dio natjecanja u borbi , bez medalja su ostali Amar Zahirović, Nedim Haskić, Semin Šakić i Emin Krnjić kojima uprava Judo kluba ,,Zmaj” svakako čestita i ponosi se njihovim imenima .

Više stotina natjecatelja, koji predstavljaju vedru budućnost bosanskohercegovačkog džudo sporta, prije svečanog otvaranja 23. Međunarodnog judo turnira BiH and Nippon pozdravio je prof. dr. Branislav Crnogorac, predsjednik Judo saveza FBiH.

Prestižna nagrada “Sanshiro Sugata” pripala je Bakiru Šabiću, članu Judo kluba Bosna iz Sarajeva.

0%