play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Pregrijavanje novi problem za iPhone 15

Vlasnici iPhone 15 uređaja su prijavili novi problem sa uređajem, a riječ je o prekomjernom pregrijavanju uređaja.

Iako Apple vješto marketingom privlači milijune korisnika, sve je veći broj kritičara koji smatraju kako već godinama gledamo iste uređaje s minimalnim preinakama.

No, pregrijavanje uređaja je problem koji se pojavio na novoj seriji, što zadaje muke korisnicima koji su za novi uređaj izdvojili minimalno 1300 eura.

Problemi s pregrijavanjem javili su se tijekom punjenja uređaja, ali i tijekom korištenja uređaja kada se znao zagrijati do 48 stupnjeva što je skandalozno. Wall Street Journal obavio je svoja testiranja na iPhone 15 Pro Max modelu i oni su zabilježili temperaturu od 41,1 Celzij tijekom punjenja. Temperatura je narasla na 44,4 Celzija dok su telefon punili i obavljali razne zadatke.

Analitičari mogući uzrok grijanju uređaja vide u modifikacijama koje su napravljene na uštrb izrade lakšeg uređaja. Naime, smanjena površina za rasap topline, odnosno pasivno hlađenje te okvir od titanija negativno utjecali na toplinsku učinkovitost telefona. Navodi i kako se očekuje da bi Apple preko softverskog ažuriranja mogao djelomično riješiti ovo pitanje, no poboljšanja bi mogla biti ograničena, ako ne odluče smanjiti i performanse procesora. Ne uspiju li riješiti situaciju, to bi se moglo odraziti i na isporuke, navodi.

0%