play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Glumac Michael Gambon preminuo u 82. godini

Glumac Michael Gambon preminuo je u dobi od 82 godine, javlja The Guardian. Umro je u bolnici. Bio je najpoznatiji po ulozi Albusa Dumbledorea u filmovima o Harryju Potteru.

Tužnu vijest potvrdili su njegova supruga Lady Anne Gambon i sin Fergus. “Shrvani smo što moramo objaviti gubitak Sir Michaela Gambona. Voljeni suprug i otac preminuo je u bolnici nakon upale pluća, dok su njegova supruga i sin bili uz njegov krevet. 

Imao je 82 godine. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom bolnom trenutku i zahvaljujemo vam na porukama podrške i ljubavi”, objavili su u priopćenju.

Michael je imao karijeru dugu 60 godina. Svoj je glumački debi imao u produkciji Othella u Dublinu 1962., ubrzo se pridružio Nacionalnom kazalištu u Londonu i nastavio raditi na pozornicama diljem Ujedinjenog Kraljevstva, u New Yorku i Njemačkoj.

Glumio je detektiva Julesa Maigreta u seriji Maigret, a poznat je i po ulozi u seriji The Singing Detective. Glumio je i u filmovima kao što su Gosford Park, Sleepy Hollow i filmovima o Paddingtonu. Karijeru mu je obilježila franšiza o Harryju Potteru kada je zamijenio Richarda Harrisa kao ravnatelja Hogwartsa u trećem dijelu franšize.

Za svoj je rad u glumi osvojio tri Olivier nagrade, dvije nagrade Ceha glumaca te četiri BAFTA-e.

0%