play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Prevrnuli se kajaci kod Dubrovnika, spašeno devet osoba. Traje potraga za još dvije osobe

Devet je osoba spašeno iz mora pred dubrovačkom povijesnom jezgrom, nakon što je, zbog jake bure i valova, u poslijepodnevnim satima došlo do prevrtanja kajaka kod otoka Lokruma. Dvije osobe još nisu pronađene, a potraga za njima nastavljena je jutros. 

Još nije poznat identitet osoba za kojima se traga. Neslužbeno, problem je nepostojanje evidencijskih lista iznajmljivača kajaka. Policija je zatražila pomoć od građana da jave ako se netko od gostiju nije vratio u smještaj, no dosad nije bilo dojava.

Prema neslužbenim informacijama, nestale osobe nisu bile u skupini s vodičem, nego su kajak unajmile samostalno.

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija, a policija je sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci posljednji put uočeni te na širi morski pojas oko tog područja.

U akciji spašavanja sudjelovali su svi koji su se u tom trenutku zatekli na moru, pa i građani, koji se čude kako je netko, unatoč lošoj vremenskoj prognozi, mogao povesti turiste u kajaku na more.  

Potraga, koja traje od ponedjeljka poslijepodne, obuhvaća područje kod otoka Lokruma i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a proširena je i na dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, naseljima Orašac i Zaton.

0%