if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Travnik, mjesto koje inspirira – U tijeku snimanje prve TV serije

Da je Travnik jedinstveno živopisno i pitoreskno mjesto koje nadahnjuje i inspirira na svakom koraku, potvrđuje to i filmska ekipa Centra za suvremenu umjetnost Sarajevo koja se trenutno nalazi u Travniku.

Pod čvrstom redateljskom palicom poznatog bh. redatelja Timura Makarevića, ovih dana u Travniku se po prvi put u modernoj povijesti snima TV serija pod nazivom “Komar”.

Kako bi im boravak i rad u Travniku bio što ugodniji i ljepši, načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je sa suradnicima posjetio filmsku ekipu, te ih počastio tradicionalnom slasticom, baklavom.

Kako je kazao Dautović, Općina Travnik daje bezrezervnu podršku kulturološkoj misiji kroz popularizaciju suvremene umjetnosti, kako bi travnička kazališna scena dobila mjesto kakvo zasigurno zaslužuje, s obzirom da je kako je istaknuo, Travnik iznjedrio brojne umjetnike, travničke dramske amatere koji su u prošlosti bili priznati ambasadori Travnika.

“O mjestima koja nakon prikazivanja serije uvijek dobiju poseban značaj i 1500 noćenja te mnogim drugim turističkim blagodatima ćemo po završetku aktivnosti”, kazao je Dautović.


Snimanje scena na području šireg dijela Travnika i okoline planirano je da se realizira do 04.10.2023. godine, a oko 150 Travničana u ulozi statista sudjeluju u snimanju, koji su uglavnom mladi ljudi za koje je, kako je rečeno, ova aktivnost neprocjenjivo iskustvo.

Redatelj Makarević je istaknuo izuzetnu suradnju, kao i odlične uvjete za snimanje, te naglasio da je travnički kraj sa svim svojom prirodnim raskošnim blagodatima idealan za snimanje i prezentiranje na filmskom platnu.

Snimanje scena na području šireg dijela Travnika i okoline planirano je da se realizira do 04.10.2023. godine, a oko 150 Travničana u ulozi statista sudjeluje u snimanju, koji su uglavnom mladi i za koje je ova aktivnost neprocjenjivo iskustvo.

Riječ je o igranoj seriji koja ima elemente misterije i znanstvene fantastike, a čija je radnja smještena u Srednjoj Bosni, gdje pod misterioznim okolnostima nestane autobus sa putnicima.

Projekt producira Centar za suvremenu umjetnost SCCA pro ba za BH Telecom i BH Content Lab.

0%