play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Kantonalni sud Novi Travnik u budućnosti želi više informirati javnost o bitnim procesima i temama

Danas je u Kantonalnom sudu u Novom Travniku održana konferencija za medije na kojoj se novinarima obratio predsjednik Kantonalnog suda Davor Kelava.

Mediji su ovom prilikom upoznati s radom suda i svim aktualnim dešavanjima tijekom 2022./2023. godine. Također je poslana poruka da će ovaj Kantonalni sud u budućnosti imati veću suradnju s medijima kako bi građani bili upućeni o bitnim temama koji su od interesa za javnost, što je do sada bila jedna od najvećih zamjerki.

“Mojim imenovanjem i stupanjem na dužnost promijenit će se praksa nedostupnosti informacija od strane suda. Ubuduće će sud svakako biti na raspolaganju medijima u onoj mjeri koliko to zakon dozvoljava. Ono što je jako interesantno i što ovaj sud čini kvalitetnim jeste realizacija plana rješavanja predmeta. To određuje VSTV i ona iznosi 99% i jako je bitno napomenuti da je pred ovim sudom prosječno trajanje postupka, po svim vrstama predmeta koji su riješeni u 2022. godini 123 dana, što nas svrstava među bolje i ažurnije sudove u FBiH.”, kazao je predsjednik suda Davor Kelava.

Kantonalni sud u Novom Travniku je predstavnik BiH u Europskoj mreži pilot sudova od 13. 12. 2007. godine. Ova mreža uspostavljena je da se podrže aktivnosti Europske Komisije za efikasnost pravosuđa, kroz bolje razumijevanje  svakodnevnog funkcioniranja sudova ukaže na najbolje prakse sada u europskim sudovima koje bi mogle biti iznijete pred nadležna tijela u državama radi njihovog eventualnog usvajanja s ciljem unapređenja efikasnosti pravosudnih sustava.

U sklopu ovog programa, Kantonalni sud Novi Travnik  povodom obilježavanja Europskog dana pravde, 25. listopada,  organizirat će Dan otvorenih vrata u suradnji s Centrom ženskih prava. Tema će vjerojatno biti vezana za trenutno najaktualniju temu “femicid”.

 

 

 

0%