if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Grčka: Stado ovaca pojelo 100 kg kanabisa

Stado ovaca koje pase u polupotopljenoj ravnici Tesalije u Grčkoj “napalo je” plastenik u kojem se uzgajao ljekoviti kanabis i pojelo oko 100 kg, kažu izvještaji.

Incident se dogodio u blizini grada Almyros u Magneziji, a kako prenose svjedoci, ovce su razvile “čudno ponašanje” nakon što su se hranile kanabisom. Obzirom da je ovca razvila čudno ponašanje, pastir je ubrzo nakon ispaše shvatio da je pojela veliki dio usjeva.

Vlasnik plastenika je vidio da su njegovu proizvodnju, koja je već bila teško oštećena u oluji Daniel, sada progutale ovce koje su se borile da nađu svježu travu zbog poplava.

“Ne znam da li je za smijeh ili za plakanje. Imali smo toplotni val i izgubili smo mnogo proizvodnje. Imali smo poplave, izgubili smo skoro sve. A sad i ovo…Stado je ušlo u plastenik i pojelo ono što je ostalo. Ne znam šta da kažem, iskreno”, rekao je za TheNewspaper.gr.

Ulaganja u farmaceutski kanabis u Grčkoj su porasla posljednjih godina. U siječnju 2023., prvi pogon za proizvodnju ljekovitog kanabisa u Grčkoj svečano je otvoren u Examiliji, u blizini Korinta.

Ovce su, kao i mnoge druge životinje, stradale nakon nedavnih smrtonosnih poplava u središnjoj Grčkoj. Poplave su zadale ogroman udarac stočarstvu i poljoprivrednoj proizvodnji ne samo u regiji već iu cijeloj zemlji.

Procjenjuje se da je oštećeno skoro 70% usjeva pamuka u Tesaliji u Grčkoj. Poljoprivrednici na obroncima planine Pelion, koja gleda na ravnicu Tesalije, kažu da su suočeni sa milijunima eura štete na svojim usevima jabuka od poplava, prenosi Greekreporter.

0%