if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U FBiH poskupila registracija vozila

Registracija automobila u entitetu Federacija Bosna i Hercegovina je poskupila. Rast cijene će zavisiti u zavisnosti od jačine motora, a kretat će se i do 100 KM više u odnosu na dosadašnju cijenu.

S tim u vezi ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto (NS) zatražio je hitnu smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako su priopćili iz Ministarstva, Forto je zatražio smjenu po saznanju da je ova agencija poskupila registraciju izmjenom odluke o načinu utvrđivanja tarife premije i cjenovnika za osiguranje vlasnika vozila od odgovornosti za štetu uzrokovanu trećim licima.

Napomenuli su da je ovom odlukom registracija skuplja do 100 KM. Pojedine osiguravajuće kuće su već podigle cijene, a pojedine će tek u narednim danima.

Prema Fortinim riječima, neobično je da zagovarači jačanja države rade na svoju ruku i ovako bitne odluke donose bez konsultacija s državnim nivoom vlasti, posebno imajući u vidu da Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine uređuje dio ove oblasti.

Izjavio je da su razumljivi zabrinutost i opravdano negodovanje građana FBiH, priopćili su iz Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

0%