if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Počinje Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Danas počinje program Red Bull Cliff Divinga u 13:45 sati, kada je na rasporedu prva natjecateljska serija u kojoj će natjecateljice i natjecatelji skakati direktno s kamenog luka Starog mosta u čast višestoljetne tradicije skokova s ovog nevjerojatnog mjesta.

Redoslijed skakača odlučen je sinoć tijekom večere dobrodošlice kroz zanimljivu igricu sa klikerima. Kao neki od najvještijih i najpreciznijih pokazali su se Gary Hunt, Miguel Garcia, Meili Carpenter i Annika Bomebusch, ali informacija kome će točno pripasti čast da otvori skokove, doš se drži u tajnosti.

“Pripreme za Red Bull Cliff Diving idu dobro, skoro da smo na kraju sezone pa je ovo stvarno odlično razdoblje za ovaj event. Možemo reći da izbor kandidata koji bi mogli uzeti titulu najboljih je vrlo jasna. Bit će dobra borba u muškoj selekciji, Rhianna malo bježi od toga ali dobro, možete raditi nešto samo ako vam je ugodno. Stvar je u tome da je Mostar jako zahtjevno mjesto, prvo skačemo sa mosta i onda sljedeći dan sa platforme tako da nisu isti uvjeti. Skakači moraju biti u svojoj najboljoj formi da bi osigurali dobre rezultate, ali će biti odlično”, rekao je Orlando Duque, sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetske Serije.

Druga serija skokova će biti održana u petak 8. rujna, ali će se skakati s dodatne platforme i po pravilima natjecanja propisane visine, koja iznosi 21 metar za žene, te 27 metara za muškarce. Finale je zakazano za subotu 9. rujna, uz bogat muzički i zabavni program koji počinje u 14 sati.

Znajući kako je Red Bull znao iznenaditi gledatelje ne prethodnim izdanjima Red Bull Cliff Divinga, Mostarci sa nestpljenjem čekaju da vide da li je nešto posebno spremno i za ovu godinu. Podsjetimo, 2021. godine publiku okupljenu ispod Starog mosta oduševio je prelet nekdašnjeg Titovog aviona, spektakularnog Douglasa DC – 6B, kojim su natjecatelji i doputovali u Mostar te godine.

Nakon gledanja skokova, posjetitelji i turisti imat će priliku da se nastave zabavljati uz muziku i ples zahvaljujući Old Town Street Festu u organizaciji Grada Mostara i Mostar Rock Schoola, od 8. i 9. rujna, a raznovrstan i bogat program uključuje čak 14 nastupa na šest različitih lokacija u gradu.

Oni koji ne budu mogli doći u Mostar, direktan prenos velikog finala u subotu moći će gledati na Red Bull TV i Hayat TV te putem Facebook i YouTube stranica prvenstva.

0%