play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nakon 18 godina Rolling Stonesi objavili novi album

Rolling Stonesi su u srijedu u kazalištu Hackney Empire u Londonu predstavili “Hackney Diamonds”, svoj prvi album originalne glazbe nakon 18 godina i prvi nakon smrti bubnjara Charlieja Wattsa koji je svirao na dvije pjesme s albuma.

Zasad je s njega objavljena samo jedna pjesma, za koju je snimljen i videospot. 

Osamnaest godina svijet je čekao na album Rolling Stonesa. Zove se “Hackney Diamonds” i izaći će 20. listopada.

– Mislim da smo ovom albumu pristupili prilično vatreno. Kad smo počeli, samo smo prošli kroz to. Svaki je dan bio ponavljanje dviju ili triju pjesama. I tako zadržavate uzbuđenje. Ne radite 100 pokušaja. Napravite ih četiri ili pet, a zatim prijeđete na sljedeću pjesmu i onda vidite što ste dobili. Na kraju dana vidite što imate. Ako niste dobili ono što ste htjeli, možda to ponovite sljedeći tjedan, poručio je Mick Jagger.

Prvi im je to album nakon smrti Charlieja Wattsa. Legendarni bubnjar uspio je snimiti dvije pjesme.

– Zbog Charliejeva odlaska osjećali smo da i dalje idemo naprijed i da još trebamo zadržati identitet i reći, hej, to je samo rock and roll. Na neki način osjećao sam da smo snimili ovaj album jer je Charlie htio da to napravimo, rekao je Keith Richards.

Mediji su cijelo vrijeme nagađali da su na albumu surađivali s Beatlesima. Sada je to i potvrđeno.

– Paul McCartney bio je oduševljeniji od nas. Svirao je na nekoliko pjesama zapravo, a jedna će biti i za sljedeći album. Bilo je to kao okupljanje Stonesa i Beatlesa. Znate, to je divnom kazao je Ronnie Wood.

Album ima 12 pjesama. Danas je predstavljena samo jedna. U videospotu za “Angry” nastupa zvijezda serije Euphoria Sydney Sweeney. Glazbena kritika tu je pjesmu već proglasila najboljim singlom Rolling Stonesa u posljednjih 40 godina, a album nazvala nestvarno dobrim.  

Album s 12 pjesama producirao je nagrađivani producent Andrew Watt, a sniman je na raznim lokacijama, uključujući London, Los Angeles i Nassau.

Trojica Stonesa – svi odjeveni u crno – stigla su u londonskom taksiju ukrašenom slavnim logom benda s jezikom i usnama. Jagger je platio ulaznicu u gotovini.

– Ne želim biti tvrdoglav, ali ne bismo izdali ovaj album da nam se stvarno nije svidio, rekao je Jagger voditelju američkog talk showa Jimmyju Fallonu na pozornici.

Obožavatelji su čekali objavu novog albuma otkako se prošli mjesec u lokalnim novinama pojavio tajanstveni oglas, s referencama na neke od najvećih pjesama Stonesa i naziv nove ploče.

0%