if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Venecija će naplaćivati dnevne ulaznice za turiste

Gradsko vijeće Venecije dalo je jučer ‘zeleno svjetlo’ novom sistemu usmjerenom na upravljanje turističkim tokovima, koji se temelji na plaćanju naknade za pristup starom gradu i drugim manjim otocima Lagune.

Mjera postavlja smjernice za novi sistem, uključujući opća načela, izuzetke, kontrole i sankcije, putem višekanalne i višejezične platforme koja će uskoro biti dostupna, a cilj je destimulirati dnevni turizam u pojedinim periodima, zbog krhkosti i posebnosti svjetski poznatog grada.

Naknadu će morati platiti svaka osoba starija od 14 godina koja dolazi u stari grad općine Venecija, osim ako ne spada u grupe koje se izuzimaju od plaćanja. Općenito, naknada će se naplaćivati dnevnim posjetiteljima.

Prema novom zakonu, stanovnici općine Venecija, radnici, studenti svih škola i univerziteta koji se nalaze u gradu ili na manjim otocima, pojedinci i članovi obitelji koji su platili lokalni porez na imovinu u Općini Venecija neće morati platiti naknadu.

Oni koji borave u smještajnim objektima koji se nalaze na području općine, stanovnici Regije Veneto, djeca do 14 godina starosti, osobe kojima je potrebna njega, sudionici sportskih natjecanja, policijski službenici, supružnici, izvanbračni partneri, rođaci ili srodnici po tazbini do 3. stupnja srodstva stanovnika također su isključeni od plaćanja.

Nakon odobrenja gradskog vijeća, daljnjim rješenjem definirat će se, uz dane obuhvaćene naknadom, specifični detalji i informacije, poput izuzeća za sve manje otoke Lagune, vremenski intervali vrijednosti naknade, koja će u početku iznositi pet eura.

– Ovim smo se postavili kao preteča u cijelom svijetu, svjesni hitnosti pronalaženja nove ravnoteže između prava onih koji žive, studiraju ili rade u Veneciji i onih koji posjećuju grad – kazala je savjetnica za turizam Simone Venturini. ​​​​​​​

0%